Földöntúli mozaikképek

írta: Kiss Gábor
2015/05/02

Nikki Ella Whitlock brit művész üvegdarabokból készít egyedi mozaikképeket.

Az üvegdarabkák főleg borosüvegekből származnak, melyekből a művész portrékat, dísztárgyakat és különböző bútorokat, például asztalt készített. A zöld, aranysárga, barna és kék színű üvegdarabkák egyéb alapanyagokkal is kiegészülnek, így például törött nyaklánccal, pávatollal, gyöngyökkel.

Whitlock-ot a természet élőlényei mellett a spirituális világ inspirálta, alkotásaiban a földi organizmusok tökéletes harmóniában élnek a megjelenített földöntúli lényekkel, a tündérekkel és nimfákkal. Mivel elsődleges alapanyagként főleg üvegdarabokat hasznosított, művei visszaverik a fényt, melyek ilyenkor sokkal élénkebb színekben pompáznak.

Amellett hogy egyedi alkotásokról van szó, technikájuk környezetbarát, hiszen 90-95 %-ban újrafelhasznált anyagokból állnak.


A művész weboldala itt érhető el.


Új cikkek itt

Új cikkek az ecolounge-on

A kialvatlanság népbetegség

Az alvás minőségét például a folyamatos online jelenlét is rontja, ezért fontos lenne, hogy lefekvés előtt az emberek már ne ...

Keresik az év Ifjú Kócsagőrét

Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek ...