Elgondolkodtató légifotók

írta: Kiss Gábor
2017/07/01

Bernhard Lang fényképész teljesen átadja magát a szabadság érzésének mikor kilógatják kedvenc kisrepülőgépéből. Lélegzetelállító fotóit madártávlatból készíti.

Eddig fényképsorozatait többek közt az Alpokról, különböző tengerpartokról, az óceánról és egy-két nyílt tengeri szélerőműről készítette.

Legutóbbi repülőútja a németországi Bremerhavenhez vezette: itt található a világ egyik legnagyobb konténerkikötője (a lista tizenhatodik helyét foglalja el, Európában pedig negyedikként szerepel).

A bremerhaveni éves import-exportja - ha csak a személyi gépjárműveket nézzük - évente 1.350.000 körülire tehető. Ám ekkor még nem tettünk említést a több millió ide-oda szállított konténerről.

A magasból lőtt fotók új nézőpontot kínálnak: szinte félelmetes belegondolni mennyi dolgot használunk fel, küldünk és veszünk át, vásárolunk és adunk el évente!

"Célom, hogy megmutassam az emberi tevékenység természetre gyakorolt hatását. Másrészt pedig a madártávlatból készített fotókról mindenkinek eszébe juthat, hogy bár a kezünkben óriási hatalom van, sebezhető, kis pontok vagyunk."

Lang tervei közt szerepel hogy folytatja a repülős fényképészkedést, valószínűleg tehát, hamarosan újabb projektjéről is be fogunk tudni számolni.

Fotók forrása, további izgalmas képek a művész weboldalán ezen a linken.


A művész további fotóiról készült rövid videó:


forrás: bernhardlang.de

Új cikkek itt

Új cikkek az ecolounge-on